Wednesday, November 29, 2006

[soon]



Tuesday, November 28, 2006

[ερωτική πολυρρυθμία]


[μιας και η ηλεκτρονική επικοινωνία φαίνεται πως είναι εφικτή, και απρόσμενα θερμή]

η στέλλα κυπραίου στην κιθάρα -βασική συνεργάτις του μάνου χατζιδάκι επί χρόνια- και η βιβή γκέκα, μαντολίνο [μαζί με την παυλίνα κωνσταντοπούλου, φωνή, και τον ιωάννη ψαρρά, αφήγηση], παρουσιάζουν την μουσική που περιελήφθη στον δίσκο τους, ερωτική πολυρυθμία, αλλά και άλλα κομμάτια και τραγούδια του μ.χ., την παρασκευή 1 δεκεμβρίου 2006, στις 20:00, στον 'πολυχώρο' του νέου κόσμου, τιμοκρέοντος 6α [210-9344131]. η είσοδος είναι ελεύθερη, αλλ' ακόμα κι αν δεν ήταν, η εκδήλωση υπόσχεται να είναι από τις σπάνιες.

η ερωτική πολυρυθμία της κυπραίου, που, με θαυμάσια ισορροπία συναισθηματικής πιστότητας και μουσικής αναδημιουργίας, ευφυέστατα ανέπλασε μόνο ορχηστρικά κομμάτια -σχετικώς 'άγνωστα', αλλ' εξαιρετικής ομορφιάς- είναι από τους πιο ενδιαφέροντες και ωραίους -ανάμεσα στους πολλούς και πιο διαφημισμένους- δίσκους με βάση το έργο του μ.χ..

φαίνεται πως η αγάπη και η εξοικείωση -όταν προϋπάρχει ταλέντο κι ευαισθησία- χαρίζουν εντέλει το σωστό μέτρο ελευθερίας

[αγωγή [της νέας] πολίτη + δημοτική απορία]

1. η μικρή θέλει να σταθεί στο αριστερό μέρος της κυλιόμενης σκάλας - η μαμά της τής εξηγεί πως δεν γίνεται, γιατί αυτό χρησιμοποιείται από όσους θέλουν να ανεβαίνουν συγχρόνως τα σκαλοπάτια. την κοιτώ με θαυμασμό, και αυτή συμπληρώνει:

- για να δούμε όταν μεγαλώσεις, ίσως να μην φέρονται όλοι σαν αγροίκοι...

2. είδα σκουπιδιάρικο του δήμου αθηναίων στο οποίο αδειάζονταν και οι τρεις κατηγορίες κάδων 'ανακύκλωσης'; ή μου φάνηκε; ή μου διαφεύγει κάτι [ευχάριστο, ελπίζω - και όχι το προφανές 'κάδους έχομε, οχήματα δεν έχομε'];

Friday, November 03, 2006

happiness


[it's scientific: data by richard layard, squiggles by yours truly; click on image for better viewing]